Generator azot

 

Generator azot

Descrierea detaliata

AVANTAJELE UMFLARII CU AZOT: Reducerea oxigenului din anvelope, ceea ce limiteaza – pierderile de presiune, riscul de explozie, autoaprinderea prin supraincalzire; Durata de viata a jantei si anvelopei se maresc considerabil deoarece in absenta oxigenului dispare procesul de oxidare; Reducerea numarului de umflari a anvelopei si a consumului de combustibil; Conditii imbunatatite de confort si conducere a vehiculului. APARATUL ESTE ECHIPAT CU: Pistol de umflat roti cu manometru de presiune pentru umflarea cu azot si golirea aerului din anvelopa; Grup de uscare a aerului si de separare a uleiului; Filtru de carbon pentru oprirea particulelor de hidrocarburi; Rezervor cu o capacitate de 50 sau 80 Litri; Sistem de “vacuum” prin efect venturi, pentru golirea completa de aer a anvelopei inainte de umflarea cu Azot; Furtun spiralat de 12,5 m dotat cu cuple de prindere pentru pistolul de umflat roti.

Datorita faptului ca moleculele cu nitrogen sunt mai mari decat cela de oxigen, acestea nu trec prin porii microscopici ai anvelopei si pastreaza presiunea din anvelopa stabila pentru o perioada mai mare de timp.

Datorita faptului ca nitrogenul produs nu contine oxigen, puritate ridicata >95% a nitrogenului, acesta nu oxideaza janta si anvelopa si nu este inflamabil.
Aceste caracteristici se traduc prin presiune optima in anvelope, pentru o perioada de cel putin 3-4 ori mai mare decat in cazul umflarii cu aer simplu, bani salvati prin micsorarea avariilor aduse anvelopei si consum corect, si nu in ultimul rand, confort si siguranta pasagerilor.

Principalele avantaje ale presiunii optime in anvelope sunt:
Consum redus de carburant
Aderenta optima
Distanta de franare redusa
Reducerea riscurilor de explozie datorate supraincalzirii
Eliminarea avariilor cauzate de oxidare
Impact minor asupra sasiului masinii